Πολλές φορές, ειδικά σε "καλοκαιρινές" ελληνικές ταβέρνες, μέρος του σερβιρίσματος ενός μαγειρευτού φαγητού είναι το άφθονο λάδι. Προσωπικά όταν το βλέπω, ανατριχιάζω, εκτός από ειδικές περιπτώσεις που είναι νοστιμότατο, και προσπαθώ να το αποφύγω...
Αντί λοιπόν να παίρνουμε πιρουνιά πιρουνιά και να το τινάζουμε, να το ακουμπάμε στην άκρη του πιάτου στο ψωμί κλπ κλπ, βρήκα την τέλεια λύση:
Παίρνουμε μια χαρτοπετσέτα, τη διπλώνουμε στα 4, στα 8, όσο μας παίρνει, και την βάζουμε κάτω από την μια πλευρά του λαδερού πιάτου, σπρώχνοντας με το πιρούνι λίγο τη μερίδα μας προς τα πάνω... Θα εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό... καθώς και με την ποσότητα του λαδιού που θα αποφύγετε! Η κλίση έχει να κάνει μόνο με την ταχύτητα και την ποσότητα του λαδιού. Σε ένα μεγάλο πιάτο, και η μικρότερη κλίση, θα κάνει δουλειά!
Καλή όρεξη!
Αντί λοιπόν να παίρνουμε πιρουνιά πιρουνιά και να το τινάζουμε, να το ακουμπάμε στην άκρη του πιάτου στο ψωμί κλπ κλπ, βρήκα την τέλεια λύση:
Παίρνουμε μια χαρτοπετσέτα, τη διπλώνουμε στα 4, στα 8, όσο μας παίρνει, και την βάζουμε κάτω από την μια πλευρά του λαδερού πιάτου, σπρώχνοντας με το πιρούνι λίγο τη μερίδα μας προς τα πάνω... Θα εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό... καθώς και με την ποσότητα του λαδιού που θα αποφύγετε! Η κλίση έχει να κάνει μόνο με την ταχύτητα και την ποσότητα του λαδιού. Σε ένα μεγάλο πιάτο, και η μικρότερη κλίση, θα κάνει δουλειά!
Καλή όρεξη!
No comments:
Post a Comment