About


εργοτάξιο
Δεν ξέρω και πάρα πολλά από blogs, ή ιστολόγια. Όμως όπως όλοι έχω τις απόψεις μου και τις ιδέες μου και σε μια κρίση εξωστρέφειας το 2010 αποφάσισα να τις εξωτερικεύσω σε ένα μέσο που δεν θα εξαρτάται (πολύ) από άλλους όπως τα λοιπά κοινωνικά δίκτυα και η πληροφορία δεν θα χάνεται μετά από λίγο. Θα χαρώ να μοιραστώ απόψεις και να διορθωθώ όταν έχω λάθος!


Προσπαθώ να γράφω σωστά Ελληνικά, καθώς θα μοιράζομαι τα θέματα που με απασχολούν, είτε είναι κωμικά ή σοβαρά, ενώ θα προσπαθήσω να μην διαδίδω ειδήσεις ή πληροφορίες που δεν είναι εξακριβωμένες. Εκτιμώ το δημιουργικό διάλογο και αποφεύγω τις χωρίς λόγο διαφωνίες και συζητήσεις.

Δεν θεωρώ το μέσο προέκταση του facebook ή του google+, γι' αυτό δεν θα ήθελα να μοιραστώ προσωπικά στοιχεία μου (εκτός από αυτά που γράφω στις δημοσιεύσεις καμιά φορά). Δίνω όμως τα στοιχεία από όλες τις διαδικτυακές μου παρουσίες, όποιος θέλει μπορεί να βρει λεπτομέρειες ή να επικοινωνήσει μαζί μου.

Ευχαριστώ

Μάριος Παπαγεωργίου

Αναζήτηση

Friday, August 8, 2014

Πώς να μην τρώτε πολύ λάδι από ένα "λαδερό" σερβίρισμα

Πολλές φορές, ειδικά σε "καλοκαιρινές" ελληνικές ταβέρνες, μέρος του σερβιρίσματος ενός μαγειρευτού φαγητού είναι το άφθονο λάδι. Προσωπικά όταν το βλέπω, ανατριχιάζω, εκτός από ειδικές περιπτώσεις που είναι νοστιμότατο, και προσπαθώ να το αποφύγω...

Αντί λοιπόν να παίρνουμε πιρουνιά πιρουνιά και να το τινάζουμε, να το ακουμπάμε στην άκρη του πιάτου στο ψωμί κλπ κλπ, βρήκα την τέλεια λύση:

Παίρνουμε μια χαρτοπετσέτα, τη διπλώνουμε στα 4, στα 8, όσο μας παίρνει, και την βάζουμε κάτω από την μια πλευρά του λαδερού πιάτου, σπρώχνοντας με το πιρούνι λίγο τη μερίδα μας προς τα πάνω... Θα εντυπωσιαστείτε με το αποτέλεσμα μέσα σε ένα λεπτό... καθώς και με την ποσότητα του λαδιού που θα αποφύγετε! Η κλίση έχει να κάνει μόνο με την ταχύτητα και την ποσότητα του λαδιού. Σε ένα μεγάλο πιάτο, και η μικρότερη κλίση, θα κάνει δουλειά!

Καλή όρεξη!

No comments:

Post a Comment