About


εργοτάξιο
Δεν ξέρω και πάρα πολλά από blogs, ή ιστολόγια. Όμως όπως όλοι έχω τις απόψεις μου και τις ιδέες μου και σε μια κρίση εξωστρέφειας το 2010 αποφάσισα να τις εξωτερικεύσω σε ένα μέσο που δεν θα εξαρτάται (πολύ) από άλλους όπως τα λοιπά κοινωνικά δίκτυα και η πληροφορία δεν θα χάνεται μετά από λίγο. Θα χαρώ να μοιραστώ απόψεις και να διορθωθώ όταν έχω λάθος!


Προσπαθώ να γράφω σωστά Ελληνικά, καθώς θα μοιράζομαι τα θέματα που με απασχολούν, είτε είναι κωμικά ή σοβαρά, ενώ θα προσπαθήσω να μην διαδίδω ειδήσεις ή πληροφορίες που δεν είναι εξακριβωμένες. Εκτιμώ το δημιουργικό διάλογο και αποφεύγω τις χωρίς λόγο διαφωνίες και συζητήσεις.

Δεν θεωρώ το μέσο προέκταση του facebook ή του google+, γι' αυτό δεν θα ήθελα να μοιραστώ προσωπικά στοιχεία μου (εκτός από αυτά που γράφω στις δημοσιεύσεις καμιά φορά). Δίνω όμως τα στοιχεία από όλες τις διαδικτυακές μου παρουσίες, όποιος θέλει μπορεί να βρει λεπτομέρειες ή να επικοινωνήσει μαζί μου.

Ευχαριστώ

Μάριος Παπαγεωργίου

Αναζήτηση

Monday, June 15, 2015

Αυτοκινούμενο 06 - Πάτωμα

Το πάτωμα είναι το πρώτο και πιο σοβαρό κομμάτι της κατασκευής. Αυτό θα δεθεί στο σασί του αυτοκινήτου και αυτό θα έρχεται σε επαφή με όλα τα στραβά του δρόμου και αυτό θα κρατήσει πλαϊνά, έπιπλα και φυσικά, όλους εμάς!

Ο κατασκευαστής έχοντας αρκετή εμπειρία με έπιπλα και μετατροπές επέλεξε να κατασκευάσει αυτός το δάπεδο. Κάτι που πήρε αρκετά περισσότερο καιρό από ό,τι περιμέναμε, αλλά ελπίζω ότι έγινε με αρκετά καλό τρόπο και θα κρατήσει για πολλά χρόνια.

Η κεντρική ιδέα είναι σάντουϊτς, με κόντρα πλακέ θαλάσσης εσωτερικά και εξωτερικά, δέσιμο με δοκάρια εσωτερικά για νεύρα, μονωτικό σε όλα τε κενά, και στη συνέχεια, η εξωτερική πλευρά θα βαφτεί, θα καλυφθεί με φύλλο αλουμινίου και αυτό επίσης θα βαφτεί με ρητίνη. Εσωτερικά θα ακολουθηθεί η διαδικασία για το πάτωμα.

Εφόσον στα μπροστινά κενά του σασί βάλαμε δεκαμενές, έμεινε ένα κεντρικό κενό στο οποίο θα φτιάξουμε ένα ντουλαπάκι δαπέδου και το πίσω κενό, στο οποίο θα επιλέξουμε στη συνέχεια τι μπορούμε να κάνουμε για να κερδίσουμε χώρο.

Η εξέλιξη ως τώρα έχει ως εξής:

Αρχικά με βάση τις διαστάσεις έκοψαν όλα τα σημεία που έχουν εγκοπές. Εκτός από τις προφανείς για τους τροχούς, φαίνονται ακόμα μια για την είσοδο και μία για εξωτερικό ντουλάπι. 

Έχει τελειώσει το μοντάρισμα του κάτω πανέλου και τοποθετήθηκε η μόνωση. Σημειώνω ότι ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί μόνιμα στο σασί...  αυτό αργεί ακόμα.

Πιο γενική άποψη. Τα φώτα θα αφαιρεθούν φυσικά. Στη μέση φαίνεται η τρύπα για το περίφημο ντουλαπάκι μου!

Σε αυτή τη φάση έχουν τοποθετηθεί και τα δύο φύλλα του σάντουϊτς, το δάπεδο έχει αναποδογυριστεί, έχει βαφτεί με μονωτικό χρώμα και ετοιμάζεται να δεχτεί το φύλλο αλουμινίου. Στη μέση έχει δεθεί το ντουλαπάκι μου!
Δυσαρρεστήθηκα όταν διαπίστωσα ότι δεν θα βάψουν και το ντουλαπάκι. Από τη μια είναι ένα σημείο αδύναμο, από την άλλη, αφενός θα είναι σχετικά προστατευμένο αφού το σασί προσφέρει ασφάλεια σε εκείνο το σημείο, αφετέρου θα μπεί και αλουμίνιο και ρυτίνη από πάνω. Ελπίζω να μην το μετανοιώσω που δεν το έκανα θέμα. 

Ξεκίνησε η τοποθέτηση του αλουμινίου. 

Η συνέχεια σε επόμενη ανάρτηση... έπρεπε να φύγω νωρίς τη συγκεκριμένη μέρα...





No comments:

Post a Comment